Turnir v Dražgošah osvojil AD Frons Velenje

Turnir v Dražgošah osvojil AD Frons Velenje

9.5.2018

AD Frons Velenje osvojil turnir v Dražgošah
Letošnji tradicionalni turnirv futsalu v Dražgošah ni bil čisto ˝prvomajski˝ saj je potekal 6. maja. Na njegovi sedemindvajseti ponovitvi je nastopilo štirinajst ekip. Prikazale so zelo dober futsal, poleg tega nobena ekipa ni res izstopala, kar je turnir naredilo še bolj zanimiv. Čeprav ponavadi vsaj del turnirja mine v dežju, temu letos ni bilo tako. Veliko število gledalcev je poleg futsala lahko uživalo tudi v  lepem, toplem, sončnem vremenu. 


Ekipe smo razdelili v štiri skupine. V skupinah A in B so bile po štiri ekipe, v C in D pa po tri. V skupini B, ki je začela turnir so bile ekipe: Panna, Bricalp, ŠD Lenart Luša in Graffiti. Po napetih bojih sta se v četrtfinale prebili ekipi Panna in Bricalp. Skupino A so sestavljale ekipe: Ekoslik, Valentino, Lubadarji in AD Frons Velenje. Napredovanje sta si zagotovili ekipi AD Frons Velenje in Ekoslik. V skupini C so se pomerili: Talenti, Fonex in BACO, d.o.o.. Tukaj velja omeniti, da so ekipo Talentov večinoma sestavljali igralci, ki so nastopali in zmagovali že na prvih turnirjih v Dražgošah. Glede na svoja leta so prikazali zavidljivo pripravljenost in borbenost in so lahko vzor vsem mlajšim igralcem futsala. V četrtfinale sta se kljub temu prebili ekipi BACO, d.o.o. in Fonex. Iz skupine D sta v četrfinale napredovali ekipi Aspekt in Vikingi, ki sta uspeli premagati ekipo Šenčurja.

Tako smo dobili četrfinalne pare: Bricalp – Fonex, BACO, d.o.o. – Panna, AD Frons Velenje – Vikingi ter Aspekt – Ekoslik.  

V prvem četrtfinalu so igralci Fonexa, ki so ena izmed ekip z največ udeležbami na našem turnirju, uprizorili pravi ˝blitzkrieg˝ in na hitro povedli s 3:0. Ekipa Bricalp, sestavljena večinoma iz letošnjih državnih prvakov U-21 FSK Stripy, je potem sicer strnila svoje vrste, a za preobrat ji je zmanjkalo moči in izkušenj.

Drugo četrtfinale je prineslo taktičen boj dveh zelo izenačenih ekip. Ekipo Panna je v vodstvo povedel Ervin Jogić, a so igralci BACO, d.o.o. kmalu odgovorili preko Edisa Durakovića. Sledile so 6-metrovke, kjer se je pri Panni v vrata v peti seriji postavil Ervin Jogić in ubranil odločilen strel.

Tretje četrfinale je najtežje čakala večina gledalcev na turnirju, saj so se na pot proti finalu tihim favoritom AD Frons Velenju postavili domači Vikingi. Za domačine se je tekma začela precej klavrno, saj je že po nekaj sekundah igre Benjamin Tušar povedel ˝Velenjčane˝ v  vodstvo. Šoka za gledalce še ni bilo konec - do sredine prvega polčasa sta nato zadela še Žan Koren in Nejc Kunc. Rezultat se do konca prvega polčasa ni več spremenil. V drugem polčasu pa so na igrišče stopili drugačni ˝Vikingi˝. Zaigrali so z igralcem vratarjem, ter z veliko željo in borbenostjo, ob pomoči glasne publike, začeli pritiskali na nasprotnike. Njihov trud je kmalu obrodil sadove. Najprej je na 3:1 znižal David Gajgar, nato pa jih je na gol zaostanka približal Urban Petenelj. Vprašanje kako bi se končala tekma, če ne bi dobro minuto pred koncem prostega strela Peternelja na golovi črti ubranil njegov soigralec. Tako pa je kmalu zatem na nasprotni strani končni rezultat 4:2 postavil Tušar, ko je odvzel žogo igralcu vratarju.

V zadnjem četrtfinalu se je ekipa Ekoslik, sestavljena iz članov FSK Stripy, novih futsal prvoligašev po robu postavila favoriziranemu Aspektu. Gledali smo taktično predstavo. Najprej je Ekoslik v vodstvo povedel Luka Kanc. Aspekt je odgovoril z vratarjem v polju ter pritisnil na vrata Rihtaršiča. Njihovo delo je bilo poplačano tik pred koncem tekme, ko je zadel Jandrić. Potnika v polfinale so odločale 6-metrovke. V prvi seriji je Luka Jamnik za Ekoslik zadel vratnico kar je že bilo odločilno, saj so vsi ostali strelci zadeli in tako je v polfinale napredovala ekipa Aspekt. 

Polfinalni pari so bili tako Fonex – AD Frons ter Panna – Aspekt. Prvo polfinale je bila prava šahovska partija; nobena od ekipa ni upala preveč tvegati, tako na svoj račun niso prišli niti gledalci. Z edinim zadetkom, ki ga je odločil Nejc Kovačič je ekipo AD Frons Velenje popeljal v veliki finale. Drugo polfinale pa je bilo precej bolj zanimivo. V prvem polčasu je edini zadetek za Panno dosegel Samo Kokalj. Drugi polčas se je začel razburljvo. Po nekaj sekundah so gol dosegli igralci Aspekta, ki ga je sodnik naknadno razveljavil, saj igralci Aspekta niso vrnili žoge po izvajanju sredine nasprotne ekipe. Na koncu je seveda obveljala sodnikova odločitev, čeprav so imeli tudi igralci Aspekta dobre argumente, da bi bil gol priznan. Do take situacije ne bi prišlo, če bi se sredina izvajala po pravilih. Dogodek je igralce Aspekta še bolj motiviral in že po dobri minuti nadaljevanja je za izenačenje zadel Nermin Hasanbegović. Ekipa Panna se ni predala in preko Ervina Jogiča ponovno povedla, Aspekt je zaigral z igralcem vratarjem, ni pa jim uspelo doseči zadetka, še več, po njihovi napaki je prazno mrežo za končnih 3:1 zadel Luka Markič.

V streljanju 6-metrovk za tretje mesto so imeli več sreče igralci Aspekta.

Sledilo je še finalno srečanje med Panno in AD Frons Velenje. Vložek je bil velik, zato smo spremljali taktično predstavo, v kateri so več znanja pa tudi sreče imeli igralci AD Frons Velenje. Zadetke za končnih 2:0 in slavje na turnirju, sta prispevala Žan Koren in Blaž Končan.

 Nagrado za najboljšega vratarja turnirja je prejel Nejc Berzelak.  Najboljši  strelec je bil Žan Koren, ki je sicer od četrtfinala naprej  dosegel dva  zadetka,  tako kot še pet drugih igralcev, a je edini od  njih  zadel v finalu.  Ervin Jogić  pa je zasluženo osvojil naziv igralca  turnirja. Od četrtfinala  naprej je dosegel  dva zadetka, z ubranjeno  6-metrovko popeljal Panno v  polfinale in bil skozi  celoten turnir  pravi motor svoje ekipe.

Turnir je minil v prijetnem vzdušju brez incidentov, kar je na koncu najbolj pomembno. Prišlo je do ene hujše poškodbe, ki se je pokazala šele po koncu turnirja. 

Športno društvo Dražgoše se zahvaljuje vsem ekipam, ki so prišle na turnir in prikazale lepe predstave. Zahvaljujemo se portalu turnirji.com in Marku Bergincu za vso promocijo in ostalo pomoč pri turnirju. Zahvala gre tudi Brunarici Dražgoše, ki je vsaki ekipi in najboljšim posameznikom podarila brezplačno pico ter podjetjema Domel, d.o.o. in Čaplja Debelak za praktične nagrade.

Vsi že letos povabljeni, da se turnirja udeležite tudi naslednje leto, ko Športno društvo Dražgoše praznuje trideset let delovanja. Načrtujemo, da bomo turnir organizirali še na višjem nivoju. Seveda pa ste v našo lepo vas pod Jelovico vabljeni tudi ostale dni v letu, saj velja, da je »Pri nas Sonce doma!«


ČETRTFINALE:

Bricalp

Fonex

3:7

BACO, d.o.o.

Panna

1:1 (4:5)

AD Frons Velenje

Vikingi

4:2

Aspekt

Ekoslik

1:1 (3:2)

 

POLFINALE:

Fonex

AD Frons Velenje

  0:1

Panna

Aspekt

  3:1

 

PENALI ZA 3. MESTO:

Fonex Aspekt                 4:5


FINALE:AD Frons Velenje
Panna

  2:0
 

LESTVICA STRELCEV:

Žan Koren

AD Frons Velenje

2

Ervin Jogić

Panna

2

Benjamin Tušar

AD Frons Velenje

2

Aljaž Laharnar

Fonex

2

Klemen Kuštrin

Fonex

2

David Dobrijević

Bricalp

2

 

NAJBOLJŠI IGRALEC: Ervin Jogić - Panna

NAJBOLJŠI STRELEC: Žan Koren – AD Frons Velenje

NAJBOLJŠI VRATAR: Nejc Berzelak – AD Frons Velenje

 

VSE SODELUJOČE EKIPE: AD Frons Velenje,Aspekt, Baco, d.o.o., Bricalp, Ekoslik, Fonex, Graffiti, Lubadarji, Panna, ŠD Lenart Luša, Šenčur, Talenti, Valentino, Vikingi 

AD Frons Velenje: Nejc Berzelak (V), Benjamin Tušar, Nejc Kunc, Nejc Kovačič, Žan Koren, Blaž Končan

Panna: Bojan Buzadžija (V), Ervin Jogić, Samo Kokalj, Kristijan Rozman, Jure Klemenčič, Gašper Fende

Aspekt: Boško Fajfarić (V), Nermin Hasanbegovič, Aleš Bešter, Rok Bešter, Nikola Jandrić, Žan Koren, Viler Jović, Tine Šturm

Fonex: Gašper Žbogar (V), Aljaž Laharnar, Klemen Kuštrin, Nejc Hozjan, Matej Bevk, Žan Černilogar

 Klemen Lušina