Letošnji tradicionalni turnir v futsalu v Dražgošah smo zaradi slabega vremena prestavili za štirinajst dni. Turnir je tako potekal v nedeljo, 15. 5. 2016. Na turnirju se je zbralo 16 ekip. Tako kot turnir, je tudi vreme postalo že prav tradicionalno. Prvo polovico turnirja so  zaznamovali oblaki, mraz in padavine, v drugi polovici turnirja pa je vreme igralcem prizaneslo vsaj s padavinami.  Zadnji hip je ena ekipa odpovedala sodelovanje, zato smo organizatorji, da ne bi preveč spremenili sistem, ekipe razdelili v pet skupin - štiri s tremi (A, B, D in E) in eno s štirimi ekipami (C). Iz skupin s tremi ekipami so direktno napredovale prvouvrščene ekipe in najboljši dve drugouvrščeni. V četrtfinale iz skupine C sta napredovali prvouvrščeni ekipi. Iz skupine A je napredovala ekipa Ključavničarstvo Kunc, iz B Aspekt, C Panna in Vrtnarstvo Jamnik, iz skupine D FC Smlednik in iz E Sirena bar. Najboljši drugouvrščeni ekipi pa sta bili ekipa Strong.si iz skupine A in Simda okna vrata iz skupine C. Pri tem je potrebno  povedati, da se je žreb najbolj poigral z ekipami v skupini E saj bi si po prikazanem vse zaslužile napredovanje, ampak tudi to je čar turnirskega sistema.

Tako smo dobili četrfinalne pare: FC Smlednik – Strong.si, Panna – Simda okna vrata, Sirena bar – Vrtnarstvo Jamnik in Ključavničarstvo Kunc – Aspekt. V prvem četrtfinalu je bila z zadetkoma Robija Strmčnika in Simona Čukaja boljša ekipa FC Smlednik. Ekipa Strong.si je na koncu sicer poskušala z vratarjem-igralcem v polju, a rezultata ni uspela obrniti v svojo korist. Na drugem četrtfinalu med ekipama Panna in Simda okna vrata smo spremljali lepo tekmo futsala, z veliko tempa in priložnosti na obeh straneh, nismo pa dočakali zadetkov, zato so potnika v polfinale določile šestmetrovke, kjer se je z dvema obrambama izkazal vratar Panne Tadej Legat in tako popeljal svojo ekipo v polfinale. V tretjem četrtfinalu sta se srečali ekipi Sirena bar in Vrtnarstvo Jamnik – torej srečanje članske ekipe FSK Stripy proti selekciji U-19 ,ki je letošnji državni prvak v svoji kategoriji. Igralci Sirena bar so unovčili svoje izkušnje in tekmo dobili s 3:1. Vse gole sta prispevala brata Romič, dva Gregor, enega pa je po napaki vratarja Vrtnarstva Jamnik dosegel tudi njegov brat, vratar Sirena bar, Luka. V zadnjem četrtfinalu so igralci ekipe Aspekt povedli na sredini prvega polčasa z golom Nermina Hasanbegovića. Čeprav je bil to prvi gol, ki ga je ekipa Ključavničarstva Kunc prejela na turnirju, je bil ta usoden, saj ji kljub pritisku in igralcu- vratarju v polju ni uspelo doseči gola.

Dobili smo polfinalna para FC Smlednik – Panna in Sirena bar – Aspekt. V prvem polfinalu so z goloma Sama Kokalja in Luka Markiča, ki je bil eden izmed boljših posameznikov turnirja slavili igralci Panne, ki so nadzorovali celoten potek srečanja in v nobenem trenutku preboja v finale niso postavili pod vprašaj. Drugi polfinale je presenetljivo brez težav dobila ekipa Aspekt, kljub temu, da je imela Sirena bar na svoji strani tudi gledalce. Končni rezultat je bil 4:0, dvakrat je zadel Jasmin Dervišević, po enkrat pa Nermin Hasanbegović in Miha Robič.

Sledile so šestmetrovke za tretje mesto. Več sreče  pri izvajanju je imela ekipa FC Smlednik, ki je tako osvojila tretje mesto.

Ostala je le še finalna tekma. Srečali sta se ekipi, ki pred tem na turnirju nista prejeli gola in sta si tudi po prikazanih igrah na celotnem turnirju najbolj zaslužili finale. Po pričakovanju smo spremljali taktičen boj z nekaj priložnostmi na obeh straneh. V prvem polčasu so igralci Aspekta z golom Nermina Hasanbegovića povedli, nato pa je ekipa Panna pritiskala in poskušala izenačiti. Ključen trenutek se je zgodil v drugi polovici drugega polčasa, ko je igralec Panne prejel drugi rumen in posledično rdeči karton. Aspekt je tako imel na igrišču dve minuti igralca več, kar je med igralci povzročilo nekaj zmede. To je izkoristil Luka Markič in dosegel gol z igralcem manj za izenačenje na 1:1. Izid se do konca ni več spremenil in tako so o zmagovalcu turnirja odločile šestmetrovke. Šestmetrovke je namesto Boška Fajfariča za Aspekt branil Mihael Grigić, kar se je izkazalo za dobro potezo, saj je eno šestmetrovko obranil, medtem, ko so njegovi soigralci zadeli vse. Tako se je zmage na letošnjem turnirju veselila ekipa Aspekt.

Nagrado za najboljšega vratarja turnirja je dobil Tadej Legat, ki je na celotnem turnirju prejel gol samo v finalu. Enak dosežek je sicer uspel tudi Bošku Fajfariču. Najboljši strelec je bil Nermin Hasanbegović, ki je od četrtfinala naprej dosegel tri zadetke. Ob tem velja povedati, da je Nermin igral v zadnjih treh finalih v Dražgošah, od tega je bil v zmagovalni ekipi zadnji dve leti. Ekipa, ki želi naslednje leto zmagati v Dražgošah, ga torej mora zvabiti k sebi. Najboljši igralec turnirja je postal Mihael Grigić. Organizatorji smo se zanj odločili, ker je v finalu uspešno branil šestmetrovke, čeprav bi si nagrado zaslužil še kakšen drug igralec.

Ob koncu bi se radi zahvalili prav vsem ekipam, ki so se udeležile turnirja. Turnir je minil v duhu Fairplaya, za kar je zaslužen tudi sodnik Ante Pratljačič, ki je odlično opravil svoje delo. Lepo povabljeni na turnir tudi drugo leto. Organizatorji si želimo, da se ekipe na turnirju dobro počutijo, zato bomo veseli vsake pohvale ali pripombe. Vse rezultate in celotno fotogalerijo si lahko ogledate na facebook profilu ŠD Dražgoše in v naši galeriji.

ČETRTFINALE:

FC Smlednik

Strong.si

2:0

Panna

Simda okna vrata

0:0 (2:0)

Sirena bar

Vrtnarstvo Jamnik

3:1

Ključavničarstvo Kunc

Aspekt

0:1

 

POLFINALE:

FC Smlednik

Panna

0:2

Sirena bar

Aspekt

0:4

 

 

PENALI ZA 3. MESTO:

FC Smlednik

Sirena bar 2:1


 

 

FINALE:

Aspekt

Panna 1:1(3:2)


 

 

 

 

 

LESTVICA STRELCEV:

Nermin Hasanbegovič

Aspekt

3

Jasmin Dervišević

Aspekt

2

Luka Markič

Panna

2

Gregor Romič

Sirena bar

2

 

NAJBOLJŠI IGRALEC: Mihael Grigić- Aspekt

NAJBOLJŠI STRELEC: Nermin Hasanbegović - Aspekt

NAJBOLJŠI VRATAR: Tadej Legat - Panna

 

Vse ekipe na turnirju:Ključavničarstvo Kunc, Grizliji, Strong.si, Aspekt, Talenti, Lubadarji, Vikingi, Panna, Avto Jolly, Vrtnarstvo Jamnik, Simda okna vrata, FC Smlednik, Picerija Grapa, Sirena bar, Triplex, ŠD Račna

 

Aspekt:Boško Fajfarič (V), Nermin Hasanbegović, Mihael Grigić, Kemal Bečić, Jasmin Dervišević, Viler Jović, Miha Robič

Panna: Tadej Legat (V), Luka Markič, Samo Kokalj, Gašper Fende, Ervin Jogić, Jure Klemenčič

FC Smlednik:Primož Bernik (V), Andraž Klevže, Miha Zaletelj, Blaž Strojan, Robi Strmčnik, Jan Čebular, Miro Djurić, Simon Čukaj

Sirena bar:Luka Romič (V), Gregor Romič, Aleš Bešter, Rok Bešter, Maksi Malenšek, Tine Šturm, Jan Lotrič