Organizacija športnih tekmovanj

Organizacija športnih tekmovanj

Organizacija tekmovanj:

·     Takoj po prenovi igrišča leta 1990 smo organizirali turnir v malem nogometu in bo letos že šestnajsti po vrsti. Tradicija veleva, da se vsako leto ta športni dogodek odvija 1. maja.

·     Poleg prvomajskega turnirja je bilo v tem času organiziranih še mnogo občinskih, medobčinskih in tudi večjih turnirjev.

·     Dolžni niso ostali niti košarkarji, ki so ravno tako organizirali že kar nekaj turnirjev.

·     V juliju 2004 smo organizirali tudi turnir v odbojki, v letih 1997 in 1998 pa se  je odvijala vaška liga v odbojki na kateri je sodelovalo šest mešanih ekip.

·     Tradicionalne so postale tudi vaške igre. Odvijajo se že nekaj let vsako poletje. Namen vaških iger je zabava in druženje vaščanov in tudi drugih ob obilni meri športnih in zabavnih iger.

·     Na pobudo nekaterih članic društva smo v letu 1998 organizirali tečaj smučanja za starejše, kjer sta bila udeležba in odziv na tečaj izvrstna.

·     Izredno dober odziv je bil tudi na tekmovanje v smučarskih tekih, ki smo ga organizirali 7.2.1999 v Dolenji vasi in je bilo to prvo takšno tekmovanje po dolgem času v občini Železniki.

·     Kot organizatorji smo se podpisali tudi pod veliko število občinskih in tudi medobčinskih tekmovanj v veleslalomu na Soriški planini. Posebej za otroke pa smo organizirali več tekmovanj v veleslalomu v Dražgošah.

·     V letu 2001 je bilo prvič organizirana gorsko – kolesarska dirka iz Dražgoš na Jelovico v Dolžini 20 km. Lansko leto smo bili priča njeni peti ponovitvi.

·     Od leta 2005 naprej organiziramo gorski tek s startom na Rudnem in ciljem na vrhu Dražgoške gore v skupni dolžini 7,5 km in višinsko razliko 680 m,