Šport in rekreacija odraslih

Šport in rekreacija odraslih

Šport in rekreacija

·     Ekipa nogometašev iz Dražgoš sodeluje na rekreativni ligi v nogometu na Rovnu že od vsega začetka. Udeležuje se tudi raznih turnirjev v malem nogometu.

·     Imamo tudi ekipo košarkarjev, ki se redno udeležuje rekreativnih tekmovanj v košarki v občini Železniki in njeni okolici.

·     Zadnjih nekaj let se člani športnega društva aktivno ukvarjajo tudi z odbojko. Poleti se srečujejo na domačem igrišču, pozimi v športni dvorani ter se udeležujejo turnirjev.

·     Od leta 1997 se kot ekipa udeležujemo tekmovanj v veleslalomu za pokal Ratitovec, kjer dosegamo dobre rezultate.

·     Tradicionalnega tekmovanja v skokih z alpskimi smučmi v Dolenji vasi si ni mogoče predstavljati brez tekmovalcev iz Dražgoš, ki pa so vsako leto na koncu tekmovanja klicani na zmagovalne stopničke. Prav tako pa ne zamudijo drugih tekmovanj v skokih v občini in v bližnji okolici.

·     Udeležujemo se tudi raznih drugih rekreativnih tekmovanj v občini in pa tudi izven nje: kolesarstvo, tek,…

·     Aktivni smo tudi pri pohodništvu. Veliko zanimanja pri vaščanih in tudi drugih je za akcijo Pohodi na goro. Na vzletišču za jadralne padalce na vrhu Dražgoške gore se nahaja knjiga vpisov, v katero se vsako leto vpiše preko 10.000 ljudi. Najbolj redni obiskovalci vsako leto prejmejo praktične nagrade.