Prvomajski turnir v malem nogometu 2015

Prvomajski turnir v malem nogometu 2015

26.4.2015

Na letošnji ponovitvi tradicionalnega turnirja v futsalu v Dražgošah se je zbralo enajst ekip. Turnir je skozi cel dan zaznamoval dež in s tem težki pogoji za igro.


Ekipe so bile razdeljene v tri skupine - dve s štirimi (B in C) in ena s tremi ekipami (A). Iz skupin B in C so v četrtfinale napredovale najboljše tri ekipe, iz skupine A pa najboljši dve.  Iz skupine A sta bili to AI Avtohiša in Ključavničarstvo Kunc, iz skupine B Galaktiki, Vikingi in Brazilčki ter iz skupine C Stripy 19, Rio team in Krive noge.


Tako smo dobili četrfinalne pare: Stripy19 - Brazilčki, Galaktiki - Krive noge, AI Avtohiša - Vikingi in Rio Team - Ključavničarstvo Kunc. V polfinale so zanesljivo napredovali Stripy 19 in AI Avtohiša, medtem ko sta bili ostali dve tekmi četrtfinala veliko bolj izenačeni. Dvoboj med Galaktiki in Krivimi nogami so odločile šestmetrovke, potem ko se je redni del končal z 1:1.  V rednem delu sta zadela Tilen Mlakar za Galaktike in Jure Jarc za Krive noge. Več sreče pri streljanju šestmetrovk je imela ekipa Krive noge in tako napredovala v finale. Na tekmi med Rio team in Ključavničarstvom Kunc so prvi na sredini drugega polčasa vodili še z 2:1, nato pa sta za Ključavničarstvo Kunc zadela Klemen in Nejc Kunc ter svojo ekipo popeljala v polfinale.

V polfinalu smo tako gledali tekmi Stripy19- Krive noge in AI Avtohiša- Ključavničarstvo Kunc. Veliko bolj zanimiva je bila prva, ki se je po rednem delu končala z 1:1. Za Stripy19 je zadel Nejc Dagarin, za Krive noge pa Luka Betlehem. Sledile so šestmetrovke, kjer so daljši konec potegnili Stripyji in se na svojem prvem turnirju v Dražgošah uvrstili v finale. V drugem polfinalu ekipa AI Avtohiša ni dovolila presenečenj in se z rutinirano zmago 6:0 uvrstila v finale. Dvakrat sta zadela Nikola Jandrič in Nermin Hasanbegovič, po enkrat pa Svetozar Rastoka in Miloš Đurđevič.

Sledile so šestmetrovke za tretje mesto. Odločila je sedma serija strelov, ko so igralci Krivih nog zgrešili in tako je tretje mesto osvojila ekipa Ključavničarstvo Kunc.

Ostala je le še finalna tekma. Na eni strani prvi favorit turnirja AI Avtohiša, sestavljena iz znanih obrazov malega nogometa, na drugi strani pa ekipa Stripy19, večinoma igralci, ki so letos postali državni prvaki v kategoriji U-19. Borili so se z vsem srcem, v vratih jih je reševal Luka Romič, a so njihovi nasprotniki kljub temu uspeli zadeti trikrat in tako osvojiti turnir.  Ekipa Stripy19 pa je s svojo borbeno igro osvojila gledalce, ki se jih je kljub slabemu vremenu zbralo lepo število. AI Avtohiša je tako po lanskem drugem mestu, letos osvojila turnir. Treba je priznati, da povsem zasluženo, saj so prikazali lep in hiter futsal.

Nagrado za najboljšega vratarja turnirja je dobil Luka Romič, ki je predvsem v finalu z nekaj izjemnimi obrambami reševal svojo ekipo pred hujšim porazom, poleg tega je v četrtfinalu dosegel tudi zadetek. Najboljši strelec je bil, tako kot lani, Dragan Petrovič, ki je od četrtfinala naprej dosegel pet zadetkov, od tega dva v finalu. Pet zadetkov je dosegel tudi njegov soigralec  Nermin Hasanbegovič, ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.

Ob koncu bi se radi zahvalili prav vsem ekipam, ki so se udeležile turnirja. Skozi celoten turnir jih je močil dež pa tudi temperature in veter niso bile ravno prijazne. Turnir je minil v duhu Fairplaya za kar je zaslužen tudi sodnik Ante Pratljačič, ki je odlično opravil svoje delo. Lepo povabljeni na turnir tudi drugo leto. Organizatorji si želimo, da bi se drugo leto zbralo še več ekip, predvsem bi na turnirju radi videli še kakšno močnejšo ekipo, zato bomo veseli vsake pohvale ali pripombe. Vse rezultate in celotno fotogalerijo si lahko ogledate na facebook profilu ŠD Dražgoše in na www.sd-drazgose.si.

ČETRTFINALE:

Stripy19

Brazilčki

7:1

Galaktiki

Krive noge

1:1 (0:1)

AI Avtohiša

Vikingi

5:1

Rio team

Ključavničarstvo Kunc

1:1 (0:1)

 POLFINALE:

Stripy19

Krive noge

1:1 (1:0)

AI Avtohiša

Ključavničarstvo Kunc

3:2

 

 PENALI ZA 3. MESTO:

Ključavničarstvo Kunc

Krive noge 7:6

 

 FINALE:

AI Avtohiša

Stripy19 3:0


 

 

 

 

 

LESTVICA STRELCEV:

Dragan Petrovič

AI Avtohiša

5 (2 v finalu)

Nermin Hasanbegovič

AI Avtohiša

5 (1 v finalu)

Nikola Jandrič

AI Avtohiša

2

Nejc Dagarin

Stripy19

2

 

NAJBOLJŠI IGRALEC: Nermin Hasanbegovič - AI Avtohiša

NAJBOLJŠI STRELEC: Dragan Petrovič – AI Avtohiša

NAJBOLJŠI VRATAR: Luka Romič - Stripy19

 

Vse ekipe na turnirju: AI Avtohiša, Ključavničarstvo Kunc, Talenti, Galaktiki, Vikingi, Loški fantje, Brazilčki,

Marin-Rovn, Krive noge, Stripy19, Rio team

 

AI Avtohiša: Žiga Dovč (V), Nikola Jandrič, Nermin Hasanbegovič, Dragan Petrovič, Miloš Đurđevič, Svetozar Rastoka

Stripy19: Luka Romič (V), Nejc Dagarin, Urban Zakotnik, Matej Mohorič, Luka Jamnik, Andrej Mohorič, Anže Oblak, Matej Tušar


Ključavničarstvo Kunc: Žan Palčič, Klemen Kunc, Nejc Kunc, Miha Kostanjevec, Tilen Rihar, Matevž Gabrovšek, Stojan Krička


Krive noge: Miha Koželj (V), Matevž Kašnar, Andrej Čupin, Samo Lisjak, Jure Jarc, Luka Betlehem

 

 

Dražgoše, 5. 5. 2015

                                                                                                                                                             Klemen Lušina