Dražgoški mnogoboj 2018 - Skircanje

Dražgoški mnogoboj 2018 - Skircanje

27.9.2018
Na Skircanju kar 66 tekmovalcev


V soboto 15. septembra 2018 smo pod Reflektorji izpeljali peto letošnjo disciplino - Skircanje. Udeležilo se je je kar 66 tekmovalcev, s tem smo izenačili udeležbo s sankanja. 

Pri najmlajših- Mulčkih je s poligonom najhitreje opravil Urh Luznar, ki je tudi zanesljivo v vodstvu v skupnem seštevku v svoji kategoriji. Z njegovim časom (24.58) bi zmagal tudi v vseh starejših kategorijah, razen pri Kerlcih. Drugouvrščenega Vida Šolarja je za seboj pustil za tri sekunde in pol. Med Deklicami je še petič letos slavila Manca Kavčič, 
ki ima tako veliko prednost tudi v skupnem seštevku.
Jaka Ambrožič je s časom 24.51 zmagal med Dečki, kjer v skupnem seštevku vodita Žan Lušina in Mark Kavčič.
Pri Frajlah je slavila Manja Lušina. Manja je popoldne najprej pretekla velikanko v Planici, zvečer pa pometla s konkurenco na Skircanju. Bo pa očitno boj v skupnem seštevku pri Frajlah med Manjo in Ano Lušina še zelo zanimiv.
Pri Kerlcih sta Marjan Kavčič in Domen Lušina zamenjala mesti iz lanskga leta. Marjan je bil hitrejši za sedem desetink sekunde. Vodi tudi v skupnem seštevku, kjer pa bo boj še zanimiv, saj imajo vsaj štirje tekmovalci možnosti za zmago.
Jani Peternelj je pri Članih za seboj pustil mlajše sotekmovalce in s tem pokazal, da zmage v skupnem seštevku ne bo kar tako izpustil iz rok. Pri Članicah se je zmage veselila Andreja Lušina, ki zanesljivo vodi tudi v skupnem seštevku.

Celotni rezultati tekmovanja na voljo tukaj, stanje v skupnem seštevku pa tule.

Ob koncu tekmovanja smo izvedli še podelitev majic in nagrad najboljšim v akciji Pohodi na goro 2017.

Tako kot vedno smo se imeli fajn. Naslednja disciplina bo Kros, predvidoma 14. oktobra. 

Se vidimo na naslednjih disciplinah!!