Dražgoški mnogoboj 2018 - Plavanje

Dražgoški mnogoboj 2018 - Plavanje

11.12.2018
NA ZADNJI DISCIPLINI DRAŽGOŠKEGA MNOGOBOJA NAJHITREJŠI PRIMOŽ JELENC

V soboto, 8.12.2018 smo tekmovali v Plavanju, zadnji letošnji ˝enodnevni˝ disciplini Dražgoškega mnogoboja. Kljub temu, da plavanje v Dražgošah ni ravno najbolj priljubljen šport, nas je tekmovalo 35, kar je lepa številka. Najhitrejši plavalec v Dražgošah je postal Primož Jelenc.

Mulčki so morali preplavati dve širini (2 x 10 m), ostali pa dve dolžini bazena (2 x 25 m). Kljub temu, da na prvi pogled ne izgleda tako, je Plavanje ena najbolj fizično napornih disciplin Dražgoškega mnogoboja, kar je večina tekmovalcev (ponovno) spoznala v soboto.

Med Mulčki je prvič letos slavil Miha Lušina pred Urhom Luznarjem, ki je zanesljivo zmagal v skupnem seštevku najmlajše kategorije. Na žalost tokrat ni tekmovala nobena Deklica, pri Dečkih pa je zmagal Jakob Kavčič. Pri Članicah je zmagala Breda Tolar pred Andrejo Lušina, pri Članih pa Brane Kavčič pred Janijem Tolarjem. Slaba udeležba je bila tudi pri Frajlah, kjer je zmagala Ana Lušina in s tem osvojila tudi skupen seštevek v svoji kategoriji.  Najboljši Kerlc je, kot omenjeno že zgoraj, postal Primož Jelenc, ki je bil razred zase in je za skoraj pet sekund prehitel Jureta Lušina. Nekaj utrinkov v galeriji.

V skupnem seštevku je veliko že odločenega, končne odgovore pa bo prinesel konec leta, ko bomo zbranim točkam prišteli še točke za pohode.

Že zdaj lahko povemo, da smo zelo zadovoljni z izvedbo letošnjega mnogoboja. Spet nam je uspelo izpeljati vse discipline, udeležba na posameznih disciplinah je bila dobra, se jo pa da še izboljšati. Tekmovanja so potekala v sproščenem, športnem vzdušju a kljub temu s pravilno mero tekmovalnosti. Veseli bomo tudi vsake vaše pripombe, predloga, kritike ali pohvale.

Do konca leta še pridno hodite na Vrh gore, da dobite manjkajoče točke v skupnem seštevku, sicer pa se vidimo prihodnje leto na Dražgoškem mnogoboju 2019.SREČNO, ŠPORTNO, PREDVSEM PA ZDRAVO 2019!!!