Dražgoški mnogoboj 2018 - Kolesarjenje oz. Gorski kronometer

25.8.2018

Na Kolesarjenju za Dražgoški mnogoboj 2018 isti zmagovalec kot lansko leto


Četrta disciplina letošnjega Dražgoškega mnogoboja je bila na sporedu v nedeljo, 19.8.2018, na standardni progi Kras - Podstan. V lepem, vročem vremenu se je tekme udeležilo 44 tekmovalcev, kar je najvišja udeležba na tej disciplini odkar poteka to tekmovanje.Skupno najhitrejši Marjan KavčičAbsolutno je s progo najhitreje opravil Kerlc Marjan Kavčič, njegov čas je bil 9:52. Ob tem še nekaj zanimivosti - kadar je Marjan doslej prišel na Kolesarstvo (štirikrat) je zmagal, njegovi časi pa se gibljejo od 9:48 do 9:57, kar pomeni, da je praktično že pet let v enaki formi. 

Med Mulčki je slavil Urh Luznar, pri dečkih pa Jakob Kavčič. Zmaga med Frajlami je šla Manji Lušina, medtem, ko sta pri Deklicah in Članicah slavili Manca Kavčič ter Andreja Lušina. Med Člani, kjer je v zadnjem času izjemna konkurenca je s prednostjo ene sekunde slavil Matjaž Lušina pred Branetom Kavčičem. Sicer je tekma potekala v super vzdušju (tako kot je že v navadi), rezultati niso niti bili v prvem planu. Celotne rezultate Kolesarjenja najdete tukaj.


V skupnem seštevku je v vseh kategorijah še vse odprto. Še najbolj suverena trenutno deluje Manca Kavčič pri Deklicah sicer pa v svojih kategorijah vodijo: Urh Luznar (Mulčki), Žan Lušina (Dečki), Andreja Lušina (Članice), Brane Kavčič (Člani), Borut Lotrič in Marjan Kavčič (Kerlci) in Ana Lušina (Frajle). Trenutno stanje v skupnem seštevku si lahko pogledate tukaj.

Naslednja disciplina bo Skircanje, zato kar pridno trenirat. Povabljeni tudi ostali, več nas bo bolj bo zanimivo.

Nekaj utrinkov na povezavi.
                                                                                                                                Klemen Lušina