Dražgoški mnogoboj 2018 - Kegljanje

Dražgoški mnogoboj 2018 - Kegljanje

6.12.2018
V nedeljo, 2. decembra smo se na kegljišču pri Meru v Železnikih pomerili v Kegljanju, deseti letošnji disciplini Dražgoškega mnogoboja. Udeležilo se ga je kar 70 mnogobojcev in mnogobojk. Na koncu sta bila skupno najboljša Vinko Lotrič in Tina Benedik. Se pravi so najboljši kegljači v Dražgošah doma pod Bičkovo skalo.

Med Mulčki in Deklicami sta, kot je letos že običajno, slavila Urh Luznar in Manca Kavčič. Podrla sta 77 oziroma 71 kegljev. Mark Kavčič, je bil s 78 keglji najboljši pri Dečkih, kjer je trenutno najboljši tudi v skupnem seštevku. Pri Članicah je bila najboljša Katarina Peternelj z 89 keglji. Najbolj napet boj je bil pri Članih, kjer je dolgo vodil Jani Tolar, na koncu pa je, kot že omenjeno, s 105 keglji slavil Vinko Lotrič, sicer najstarejši tekmovalec na tekmi. Pri Frajlah je z enakim rezultatom pred glavno favoritinjo Majo Zupanc slavila Tina Benedik. S 101 podrtim kegljem je pri Kerlcih zmagal Jure Šolar, ki je s tem skočil tudi na drugo mesto v skupnem seštevku v svoji kategoriji. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

V skupnem seštevku bosta zadnji disciplini dali zmagovalce oz. zmagovalke pri Frajlah, Članih in Dečkih, kjer se bosta za zmago udarila Mark Kavčič in Žan Lušina. V ostalih kategorijah so zmagovalci bolj ali manj znani, seveda pa se lahko še ogromno spremeni pri ostalih mestih.

Velike udeležbe na disciplinah smo zelo veseli, čeprav to pomeni, da organizacija vzame veliko več časa in energije. Še enkrat ste še posebno lepo povabljeni vsi, ki se mnogoboja do sedaj niste udeleževali, da pridete in se prepričate, da je res super.

SE GA VIDMO!!